Skip links

Orthophoto

Digitale helicopterview met centimeter precisie

Vergeet onduidelijke satellietkaarten, Google Maps of luchtfoto’s. Met onze orthophotos heeft u een 2D geografische kopie van de werkelijkheid, centimeter nauwkeurig en CAD/GIS compatible. Gisteren gevlogen, vandaag geleverd.

Project voortgang bewaken

Ontwerpen op de werkelijkheid

Nauwkeurige controles uitvoeren

Neem contact op
VERTROUWD DOOR BOUWEND EN ONTWIKKELEND NEDERLAND
VERTROUWD DOOR BOUWEND EN ONTWIKKELEND NEDERLAND

“Meerdere afdelingen gebruiken de orthophoto als uitgangspunt”

Onze afdeling gebruikt de orthophoto als communicatie middel, de ontwikkelaars ontwerpen er op en vergunningen gebruikt het voor vergunningaanvraag. Alles vanuit één bestand.

Minder naar locatie

50%

50%

Aantal gebruikers

10+

10+

“Meerdere afdelingen gebruiken de orthophoto als uitgangspunt”

Onze afdeling gebruikt de orthophoto als communicatie middel, de ontwikkelaars ontwerpen er op en vergunningen gebruikt het voor vergunningaanvraag. Alles vanuit één bestand.

Minder naar locatie

50%

Aantal gebruikers

10+

VAN DRONE NAAR METING

Bekijk hoe wij vanuit onze drones hoogwaardige bestanden genereren ->

CREEËR EEN EIGEN GOOGLE EARTH

Een sattelietkaart, maar dan 100x scherper

Before
After
Before
After

Voortgang

Iedere vierkante centimeter van uw project vastgelegd, op een snelle, efficiënte en veilige wijze. De orthofoto zorgt er voor dat iedere mutatie inzichtelijk wordt.

PROJECT VOORTGANG BEWAKEN

Gister ingevlogen, vandaag staat uw gekloonde project in de cloud. Direct te vergelijken met de meting van vorige week.

ASSET MANAGEMENT

Liever geen mutaties? Orthofotografie wordt uiteraard ook vaak gebruikt om te controleren of iets nog op zijn plaats staat.

Ontwerpen

Naast een visuele waarde heeft de orthophoto ook een grote technische waarde. In de meest gangbare ontwerp programma’s wordt het bestand gebruikt als onderlegger – met ongekende precisie.

ZIEN WAAR JE ONTWERPT

De meeste ontwerpers gebruiken de BGT en/of onnauwkeurige luchtfoto’s als onderlegger. Met onze orthofotos is iedere cm² te onderscheiden.

ONTWERPFOUTEN VOORKOMEN

Omdat de orthophoto letterlijk laat zien waar je ontwerpt, wordt de kans op fouten en conflicten drastisch teruggebracht.

Controleren

Eenvoudig tekeningen controleren. Checken of de buurman zijn schuur op uw terrein heeft staan. Staan de funderingspalen op zijn plaats? Is de sloot al gedempt? Enzovoort.

CAD & GIS BESTANDEN PROJECTEREN

Alle gangbare CAD en GIS bestanden zijn te projecteren op de orthophoto. Een tekening komt tot leven met een orthophoto als onderlegger.

KADASTERGRENZEN CHECKEN

Bij vrijwel ieder project dat wij meten, worden aan de hand van de orthofoto de bestaande kadastergrenzen gecontroleerd. Vrijwel altijd zijn deze niet helemaal juist uitgezet.

Inspecteren

Een bijkomend voordeel van een hoge resolutie orthofoto, is dat er kan worden ingezoomd tot een euromunt. Dus bijvoorbeeld schade aan een dak kan makkelijk worden gesignaleerd.

ORTHOFOTOGRAFIE ALS NULOPNAME

Indien wij voor aanvang van een project alles inmeten, is ook alles vastgelegd. Veel opdrachtgevers gebruiken onze orthophoto’s als nulopname, om claims achteraf te voorkomen.

DE STAAT VAN UW EIGENDOMMEN INSPECTEREN

Alles wat zichtbaar is voor de drone, wordt tijdens een meting vastgelegd. Daardoor heeft u altijd de mogelijkheid om alles visueel te inspecteren.

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN EEN DRONE METING

Wat kan ik verwachten?

Standaard inbegrepen

Orthophoto

De orthophoto is onze satellietkaart, maar dan 100x scherper. U kunt inzoomen tot een euromunt. En de technische afdeling gebruikt orthofotografie als onderlegger in AutoCAD of GIS, en kan hier zelfs op tekenen en ontwerpen.

Lees meer

Optioneel

Puntenwolk

De puntenwolk – ook wel pointcloud genoemd – is de ruwe basis van al onze datasets. Het betreft hier een kloon van de werkelijkheid, maar dan omgezet in miljoenen meetpunten, op centimeter nauwkeurig.

Lees meer

Optioneel

Digitaal Terrein Model

De DTM is een kant-en-klaar hoogtemodel, gegenereerd vanuit onze ruwe datasets. Meestal in een raster van 1×1 meter, met breeklijnen. Te openen in vrijwel alle CAD en GIS programma’s.

Lees meer

Optioneel

Digitaal Topografisch Bestand

Vanuit de ruwe dataset onttrekken wij alle elementen – wegen, objecten, gebouwen etc. – en zetten dit om naar de gewenste CAD standaard. In 2D of 3D. Eventueel op plot en uitgeprint.

Lees meer

Optioneel

BIM Modellen

Vanuit onze datasets maken wij BIM modellen in alle soorten en maten. Van enkele gebouwen tot complete woonwijken en industriegebieden. Met de nauwkeurigheid die u wenst en in ieder bestandsformaat.

Lees meer

Optioneel

Online Viewer

Met onze online viewer zorgen wij er voor dat suffe statische PDF’s tot het verleden behoren. Het ingescande project in 3D gekloond op uw beeldscherm, zonder dure & omslachtige software te hoeven gebruiken.

Lees meer
TIL UW METINGEN NAAR EEN NEXT-LEVEL

Stuur ons een bericht!

    of neem direct contact op:

    023 – 202 2047