Skip links

BIM Model

Drones zijn de manier om de omgeving in BIM te zetten

De complete omgeving inscannen, en vervolgens modelleren was ooit een tijdrovende klus. Onze drones versnellen alle facetten van het proces. Door snelle inwinning, volledige pointclouds en efficiënt modelleren kunnen wij nauwkeurig, snel en betaalbaar leveren.

In alle gangbare bestandsvormen

Korte omloopsnelheid

Alle kennis en papieren onder één dak

Neem contact op
VERTROUWD DOOR BOUWEND EN ONTWIKKELEND NEDERLAND
VERTROUWD DOOR BOUWEND EN ONTWIKKELEND NEDERLAND

“Door drones beschikken wij veel sneller over de BIM modellen”

Om ons ontwerp van een nieuw gebouw te toetsen aan de werkelijkheid, heeft SkyWise voor ons de complete buurt ingevlogen en omgezet naar een BIM-model. Indrukwekkende manier van werken!

Kosten reductie

50%

50%

Snellere oplevering

2x

2x

“Door drones kunnen beschikken wij veel sneller over de BIM modellen”

Om ons ontwerp van een nieuw gebouw te toetsen aan de werkelijkheid, heeft SkyWise voor ons de complete buurt ingevlogen en omgezet naar een BIM-model. Indrukwekkende manier van werken!

Kosten reductie

50%

Snellere oplevering

2x

VAN DRONE NAAR METING

Bekijk hoe wij vanuit onze drones hoogwaardige bestanden genereren ->

DE MEEST REALISTISCHE MANIER VAN TERREIN BESCHRIJVING

Van drone naar BIM binnen een week

Snel & Veilig

Onze drones zijn vliegende scanners. De tijd dat wij tientallen gevaarlijke, omslachtige en bovendien tijdrovende scan posities moesten innemen is voorbij.

5x SNELLER

Onze tijd op locatie is drastisch terug geschroefd. Gemiddeld zijn wij 5x korter op locatie in vergelijking tot de 3d laserscanner.

100% VEILIG

Doordat ons drone team vaak vanuit één vertekpunt werkt, is het veel veiliger dan constant de 3d scanner verplaatsen.

Kies de nauwkeurigheid

Ieder project heeft zijn eisen qua nauwkeurigheid. Soms is een hoge nauwkeurigheid gewenst, maar niet altijd nodig. Onze drones en sensoren passen wij daar op aan.

CENTIMETER OF MILIMETER

Van grove kubussen tot milimeter nauwkeurige constructies, onze sensoren zijn geschikt voor allerlei soorten uitvragen

LOD 100 tot 400

Vooraf bepalen we de gewenste nauwkeurigheid en vanuit daar geven wij het gewenste level of detail aan het BIM model

Volledig & Realistisch

BIM is op zich zelf al een grote revolutie. Onze drone sensoren doen daar nog een schepje bovenop door de ingescande situatie mega realistisch naar uw computerscherm te brengen.

5x VOLLEDIGER

Naast het BIM Model kunnen wij – vanuit dezelfde dataset – nog meer aanvullende producten leveren, die u ongetwijfeld in een later stadium van het project nodig heeft.

100% REALISTISCH

Wij brengen de complete ingescande situatie naar uw computerscherm! Dus niet alleen de zware pointclouds waar alleen uw technische collega mee kan werken.

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN EEN DRONE METING

Wat kan ik verwachten?

Standaard inbegrepen

BIM Modellen

Vanuit onze datasets maken wij BIM modellen in alle soorten en maten. Van enkele gebouwen tot complete woonwijken en industriegebieden. Met de nauwkeurigheid die u wenst en in ieder bestandsformaat.

Lees meer

Standaard inbegrepen

Orthophoto

De orthophoto is onze satellietkaart, maar dan 1000x scherper. U kunt inzoomen tot een euromunt. En de technische afdeling gebruikt de orthophoto als onderlegger in AutoCAD of GIS, en kan hier zelfs op tekenen en ontwerpen.

Lees meer

Optioneel

Puntenwolk

De puntenwolk – ook wel pointcloud genoemd – is de ruwe basis van al onze datasets. Het betreft hier een kloon van de werkelijkheid, maar dan omgezet in miljoenen meetpunten, op centimeter nauwkeurig.

Lees meer

Optioneel

Situatietekening

Vanuit de ruwe dataset onttrekken wij alle elementen – wegen, objecten, gebouwen etc. – en zetten dit om naar de gewenste CAD standaard. In 2D of 3D. Eventueel op plot en uitgeprint.

Lees meer

Optioneel

Digitaal Terrein Model

De DTM is een kant-en-klaar hoogtemodel, gegenereerd vanuit onze ruwe datasets. Meestal in een raster van 1×1 meter, met breeklijnen. Te openen in vrijwel alle CAD en GIS programma’s.

Lees meer

Optioneel

Online Viewer

Met onze online viewer zorgen wij er voor dat suffe statische PDF’s tot het verleden behoren. Het ingescande project in 3D gekloond op uw beeldscherm, zonder dure & omslachtige software te hoeven gebruiken.

Lees meer

Drone scan in actie

scroll om te zoomen

linkermuisknop om te verplaatsen

rechtermuisknop om te roteren

TIL UW METINGEN NAAR EEN NEXT-LEVEL

Stuur ons een bericht!

    of neem direct contact op:

    023 – 202 2047